Coronanieuws

Kerkdiensten

Langzaam aan starten we weer met het houden van diensten in de Emmaüskerk. Vanaf 12 juli worden voor de komende diensten mensen uitgenodigd door de wijkteams. Hoe dit in zijn werk gaat kunt u lezen in het Emmaüsnieuws, dat wekelijks via e-mail onder de leden wordt verspreid. De zondagdiensten zijn te volgen op emmauskerkeindhoven.nl/emmaustv en starten om 10:00.

Als u wordt uitgenodigd om een dienst mee te maken, dan is onderstaande informatie van belang:

 1. We volgen de richtlijnen van het RIVM, waarvan goede hygiëne en het houden van 1,5 meter afstand de belangrijkste punten zijn.
 2. U wordt gevraagd de hoofdingang te gebruiken. Kinderen kunnen via de zij-ingang naar de crèche gebracht worden, maar de ouders gaan daarna buitenom terug naar de hoofdingang.
 3. Desinfectiemaatregelen: In de entreehal staan twee automatische gel-dispensers opgesteld die iedereen die het gebouw binnengaat verplicht moet gebruiken om de handen te desinfecteren.
 4. U krijgt per huishouden drie kaarten; nadat u bent gaan zitten, legt u de kaarten op de drie volgende stoelen naast u.
 5. De garderobe en de postvakjes worden momenteel niet gebruikt; u wordt verzocht direct door te lopen naar de kerkzaal. Het gebruik van het toilet proberen we zo veel mogelijk te beperken en er is per toiletgroep maar één toilet beschikbaar.
 6. In de kerkzaal loopt u naar het middenpad, u kiest een rij en loopt die rij zo ver mogelijk in, aansluitend aan de geblokkeerde stoelen of tot aan het einde van de rij.
 7. Om afstand te kunnen creëren naar de volgende bezoekers, legt u de drie kaarten op de drie volgende stoelen.
 8. Volg de aanwijzingen van de koster en de gastheren/dames, zij helpen u graag.
 9. Tijdens de dienst luisteren we naar muziek en zang van de muzikanten. We zijn op de hoogte van de verruimingen rondom zingen. We bestuderen de mogelijkheden voor ons kerkgebouw. Voorlopig houden we het bij niet zelf zingen.
 10. Na de dienst geven de koster en gastheren/dames aan in welke volgorde u de kerk kunt verlaten.
 11. Er is helaas nog geen mogelijkheid om koffie te drinken. U wordt verzocht niet in de kerk te blijven en ook niet direct voor de deur te blijven staan om met elkaar te praten. Aan de overkant van de straat is weer ruimte genoeg.

Het lijkt allemaal misschien wel erg klinisch, maar we willen voorzichtig omgaan met de gezondheid van ons allen, met name ook onze oudere en kwetsbare broers en zussen. We hopen dat u ondanks dit toch een goede dienst zult hebben, weer samen in de kerkzaal, maar ook verbonden met de gemeenteleden die online meekijken.

 

Gebruiksplan Emmaüskerk

Om duidelijk te beschrijven hoe de ruimtes in de kerk kunnen worden gebruikt, is een (verplicht) Gebruiksplan gemaakt dat goedgekeurd is door de Kerkenraad. Hierin vindt u meer informatie over de regels die gelden bij het organiseren van activiteiten in de Emmaüskerk. De belangrijkste punten uit dit plan kunt u vinden in de Samenvatting.